B 747-es szimulátorral kapcsolatos gyakori kérdések:

1. Milyen Boeing 747-est szimulál a berendezés?

A Flightdeck Solution gyártmányú, B747 repülési gyakorló berendezése B747-400-as repülőgép működését, rendszereit és az adott repülési szakaszokhoz tartozó látványt szimulálja nappal és éjszaka, látva és műszerrepülési körülmények között.

2. Milyen szoftver fut a berendezésen?

A szimulátor alapja az Aerowinx PS-X rendszerprogram, amely a szimulátor az összes rendszerét vezérli. A látványt a Prepare 3D program biztosítja.

3. Hol tudok foglalni a szimulátorra időpontot?

A szimulátorra a foglalás linkre kattintva jutunk el a foglalási oldalhoz. Ott lehet kiválasztani az adott programot, majd az online-hitelkártyás fizetéssel lehet ezt véglegesíteni. A foglalást minden esetben a Simflite adminisztrátora ellenőrzi, meg

4. Ha lemondom a foglalást visszakapom-e a befizetett összeget?

Igen, adott feltételekkel, de a 14 naptári napon belüli lemondás esetén a befizetett összeg nem jár vissza. A lemondásról az ÁSZF rendelkezik, az abban elfogadott elvek az irányadóak.

5. Van-e korhatár a szimulátor használatánál?

Igen van, 15 életév a pilóta esetén, és 10 életév a megfigyelő ülésesen. Részletesen az ÁSZF rendelkezései irányadók.

6. Repülhetek-e egyedül a szimulátoron?

Igen repülhető egyedül is, amennyiben az ÁSZF szerint a bérlő:

  • rendelkezik, vagy rendelkezett B747-400 típusjogosítással, vagy
  • rendelkezik vagy rendelkezett típusjogosítással típus jogosításos repülőgépen és a 747-es szimulátorból házi vizsgával rendelkezik, vagy
  • elvégezte a B747 VTR tanfolyamot és abból sikeresen levizsgázott.

7. Működik-e éjszaka a szimulátor?

Jelenleg még nem, de a későbbiekben, igény szerint, önálló repüléssel joggal rendelkező szimulátorpilóta igénybe veheti a szimulátort. Erről külön tájékoztatást ad ki a szimulátor.

8. Oktató berendezésnek minősül-e a szimulátor?

A berendezés jelen állapotban nem esik bele az EASA szerinti egyik besorolásba sem, de maga szimulátor alkalmas lesz rá a közeljövőben. Az engedélyezési folyamat hamarosan megkezdődik a folyamatáról hírlevélben tájékoztatjuk a vendégeket és bérlőket.

9. Felhasználhatom-e a szimulátorban eltöltött repülési időt a képzésem során?

Jelen állapotban a szimulátorban szerzett szakmai tapasztalat nem könyvelhető el a hatályos jogszabályok szerint, de minden egyes itt eltöltött perc, konzultáció és meghallgatott előadás sokat segít és ad az egyén szakmai fejlődéséhez.

Fel
Keress Minket!

Kérdés esetén, nyugodtan írj Nekünk!

Az űrlapon keresztül küldd el részünkre kérdésedet és mi gyorsan válaszolt adunk rá!