Riha Zsófia

Riha Zsófia

Életmód szakterapeuta

Life is a big adventure. Kalandos felnőtté válásomat színészként kezdtem, majd pedig az élet szelíd terelgetései mentén tanultam természetgyógyászatot, feng shui-t, reikit, pszichológiát, családterápiát, gyermek- és felnőtt pszichodrámát, schüssler só- és homeopátiás tudományokat és lettem Életmód szakterapeuta.

Szakmai életút

Talán ez foglalja össze leginkább azt, amit adni szeretnék magamból a hozzám fordulóknak. 

Leginkább megtanított az úton levésre, és hogy segítőnek születtem.

Popper Péter annak idején azt mondta nekünk, „jól jegyezzék meg: az egyik ember pszichológusnak a másik pszichológushoz megy.

Hát valahogy így voltam én is. Ahhoz, hogy hiteles segítő váljon belőlem, saját magam életét kellett át meg átrágnom és ehhez kerestem megfelelő területeket. Ahol a saját válaszaim megszólalhattak bennem.

Az úton hiszem, el kell veszni, hogy megtaláljuk önmagunkat. Minden egyes nagy kalanddal újabb és újabb lehetőséget, tehetséget, készséget és képességet találhatunk meg magunkban.

Leginkább megtanított az úton levésre, arra, hogy mindig lesz egy út amerre érdemes menni. Nincs jó vagy rossz út, tapasztalás és lehetőségek vannak.

Ami az úton levés alatt bennem összeállt, tanulni és továbbadni. 

Tanulni és átadni, ami bennem összeállt. Mindenben a holisztikus személetet keresem, az összefüggéseket. Hermész Triszmegisztosz szavaival élve: ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van, hogy az egyetlen varázslatának műveletét végrehajtsd. Ez életem vezérfonala.

Keresni a kapcsolatot az égiekhez, az Istenhez. Isten nem köthető valláshoz, számomra mindennek az eredője és működtetője. Szakmaiságamon túl édesanyaként is az intuícióm és hitem vezet el a megoldásokhoz. 

Mindig a megoldást keresem. Számomra az úton keresztbe eldőlt óriásfa nem akadály, hanem lehetőség.

„Lehetőségtérkép” jelenik meg a fejemben, ami sok kalandot, ismeretséget új tudást és tapasztalatot és főleg kihívást jelent. „Life is a big adventure „ 

Mindig úgy képzelem el egy-egy új ismeretséget, új helyzetet, hogy az élet új ajtókat nyit meg előttem. Ezekre az ajtókra, az együtt gondolkodás élményére hívom a klienseimet. Nem én adom a megoldást, csupán segítek meglátni számukra a lehetőségeiket. Abban tudok partner lenni, hogy merjen, akarjon a tenni önmagáért, hogy megélje a saját kompetenciáját a saját életéhez.

Önismereti beszélgetéseket tartok, annak érdekében önmagától eljusson önmagához , hogy definiálni tudja önmagát, az igényeit a vágyait és rálásson mindarra a lehetőségre ami önmagában rejtőzik.


Kapcsolódó blogbejegyzések

Woody Allen óta mindenki szorong

Riha Zsófiát már a vele történt beszélgetés előtt - Szüle Zsolt nevében és utólagos engedelmével –kineveztem magamban a Simflite hivatalos pszichológusának. Noha a lélekgyógyító, életmód szakterapeuta nem a szimulátor-központ cockpitjében rendel, de nélküle elképzelhetetlen lenne az aerofóbia-kurzusok kiteljesedése és a problémák gyökereinek feltárása. Már a beszélgetésünk elején kiderül, hogy a szorongásos nehézségek leküzdése egykori életének kivetülése, ezért is kezdett el foglalkozni ezzel a kérdéssel, aztán persze sok minden mással is. Két kattintással odébb egy bensőséges ars poétikát olvashatnak Zsófi tollából, mi is ennek a sorai mentén merülünk el a beszélgetésben.


Fel
Keress Minket!

Kérdés esetén, nyugodtan írj Nekünk!

Az űrlapon keresztül küldd el részünkre kérdésedet és mi gyorsan válaszolt adunk rá!